Рубрика: Автомобилска техника
Фордовиот робот-сензор за ентериер
Автор: Томе Скендеровски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Форд разви робот-сензор со кој може да се измери човечкото доживување на допирот. Ова совршено помагало е незаменлива модерна алатка за управување со квалитетот на материјалите вградени во ентериерот на автомобилот, при што уште во фаза на протопип ќе се знае дали квалитетот на допир на материјалите ќе им се допадне на потенцијалните купувачи или не.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.

Статии со слична содржина