Рубрика: Телекомуникации
Samsung Galaxy Mini
Автор: Владимир Ѓуров
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Заборавете на турските серии. Милионите долари приход и исто толку задоволните корисници, секојдневно докажуваат дека нема промашување кога се работи за Galaxy серијата на Самсунг. Љубителите на брендот не останаа рамнодушни ниту со најмалиот претставник од серијата со име Мини, кој треба да ни покаже дали во стварноста е поголем од своето име.

Неколку работи треба да ги разграничиме на почеток. Имено, "мини" не покажува тука дека се работи само за помал телефон, туку дека тоа се одразило и на ниво на перформансите. Па така, телефонот доаѓа со помал дисплеј (3-инчен, поточно), камера од само 3 мегапиксели, но и софтверски недостатоци, како недостиг на Flash-поддршка. Можеби тоа е и максимумот што може да го опслужува процесорот од само 600MHz (верувам повеќето од вас имаат телефони со процесори на повисока фреквенција) комбиниран со 384MB RAM меморија.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.