Рубрика: Информатика
Заедно до иновации
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Дводневната конференција CISCO EXPO 2012, која се одржа на 6 и 7.6 во хотелот Александар Палас, на едно место ги собра сите познати имиња од оваа област од земјава и од странство. Во фокусот на овогодишниот CISCO EXPO беа три главни теми: работење во облак (Cloud Computing), интелигентни мрежи и мобилност.

Под мотото "Заедно до иновации", на 6 и 7.6 се одржа деловно-технолошката конференција посветена на мрежните технологии – CISCO EXPO 2012. Во престижниот Александар Палас на едно место се собра цела плејада звучни имиња, добро познати во ИТ круговите, особено во мрежниот сегмент.
Во фокусот на овогодишниот CISCO EXPO беа три главни теми: работење во облак (Cloud Computing), интелигентни мрежи и мобилност.
За времетраењето на CISCO EXPO имавме можност да поразговараме со г. Стефан Рингебах, технички директор за централна Европа. Бевме пријатно изненадени со елоквентноста, трпението и желбата на соговорникот детално да одговори на секое поставено прашање. А освен што е исклучително пријатен соговорник, г. Рингебах е и, што се вели, "од нашата гора лист" – по потекло е од Скопје!

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.