Рубрика: Информатика
Nvidia го возврати ударот!
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Како што се очекуваше, Nvidia повторно ја презеде лидерската позиција во high-end сегментот. GeForce GTX 680 носи низа новини, и слободно можеме да констатираме дека пред нас е FERMI архитектурата каква што требаше да изгледа од самиот почеток.

Сепак, тоа што е најважно за љубителите на овој производител е дека повторно имаат на располагање производ кој според своите перформанси е над директниот (и единствен) ривал. Испегланата и дотерана архитектура, дополнета со неколку значајни новини уверува дека истата воедно е и основа за понатамошни измени и доработки, кои секако нема да изостанат. И конечно, цена пониска од топ-моделот на AMD! Доволно аргументи? Да погледнеме.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.