Рубрика: Автомобилска техника
Револуционерен дизајн на автомобилски тркала
Автор: Томе Скендеровски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Револуционерен дизајн на автомобилски тркала
Многу е веројатна можноста во блиска иднина традиционалните автомобилски тркала да бидат заменети со тркала составени од еластичен бандаж од полиуретан, кој е обвиткан со гумена лента со соодветна шара како газечки слој. Овие тркала немаат компримиран воздух како еластичен медиум. Тоа е нивната основна позитивна одлика. Другата позитивна одлика е тоа што би биле значително поевтини за производство од традиционалните тркала. Дали на класичните автомобилски тркала им "одѕвонува"? Одговорот можете да го насетите читајки го текстот којшто следува.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.