Рубрика: Омнибус
Како ќе се живее по 100 години
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2012.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Британската телевизија Би-Би-Си на својата интернет-страница побарала од читателите да ги дадат своите предвидувања за тоа како ќе се живее и како ќе изгледа светот по 100 години, а потоа нивните одговори ги анализирале еминентните футуролози Јан Пирсон и Патрик Такер. Еве ги нивните анализи.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2012. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.