Рубрика: Информатика
Цртање во CorelDraw (4): Споделување на објекти, употреба на Scrapbook и работа со битмапирани слики
Автор: Невенка Стојановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Доколку го следевте серијалот од почеток и упорно работевте на примена на советите дадени во него, сигурно ја усовршивте работата во CorelDraw и веќе посакувате во некои од вашите "ремек-дела" да внесете некој текст или слика направени со друга програма или направениот цртеж од CorelDraw да го префрлите во друг документ и друга програма. Во ова продолжение ќе ви покажеме како да го направите токму тоа. Потоа ќе ви покажеме како да создадете албум со објектите кои имате потреба повеќекратно да ги користите во различни цртежи направени во CorelDraw. На крај ќе ве запознаеме со опциите кои се нудат при работа со битмапирани содржини.

Дел од опциите за работа со растерски слики во менито Effects

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.