Рубрика: Електроника
Џепен ФМ приемник
Автори: Слободан Таневски, Тони Станојоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/1996.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Овој ФМ радиоприемник по својот квалитет и цена не ги задоволува критериумите на еден радиоприемник од денешно време. Меѓутоа оваа изведба може да послужи како добра вежба на која ќе се стекнат знаења и искуства од областа на радиотехниката.
Радиоприемникот е реализиран со влезно коло, ВФ засилувач, ВФ осцилатор, НФ предзасилувач и НФ излезен засилувач.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/1996. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.