Рубрика: Електроника
Проект: 100 W Hi-Fi излезен засилувач – A100
Автор: Дејан Трпески
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/1996.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


По скоро една година од излегувањето на првиот број на ЕМИТЕР во кој беше објавен проектот на излезниот засилувач А50, сметаме дека дојде вистинското време да објавиме уште еден излезен засилувач кој за разлика од А50 се одликува со поголема излезна моќност и поголема сигурност благодарение на електронската заштита на излезните транзистори. Но и покрај поголемата излезна моќност А100 ги задржа основните предности кои ги поседува А50, а тоа се едноставната конструкција, малите димензии, употребата на стандардни елементи и ниската цена.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/1996. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.