Рубрика: На граница на науката
Еленин, уште една обична комета
Автор: Александар Тошоски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 9/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Земјани, чувајте се! Кометата Еленин пристига и ќе предизвика земјотреси, поместување на магнетните полови, за потоа да удри во Земјата и, генерално, да предизвика крај на животот каков што го познаваме. Ова ќе се случи ако им верувате на различните апокалиптични сценарија кои се појавуваат на интернет. Во текстот се дадени лажните апокалиптични сценарија и вистинските факти за кометата Еленин.

Клучни зборови:

Еленин "фатена" од фотографското око на двајца астрономи-аматери

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 9/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.

Статии со слична содржина