Рубрика: Информатика
Вовед во JavaScript (1)
Автор: Валентина Мичов Поточки
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Доколку имате познавање на HTML и веќе знаете да ги вметнувате различните формати на содржина на вашата веб-страница, JavaScript е одличен избор на скриптен јазик со кој можете да ја унапредите комуникацијата со корисникот. Следете ги нашите написи и со секое продолжение откривајте понешто за JavaScript. Тука, освен теоретскиот дел, ќе најдете и готови, интересни и објаснети кодови со кои можете да ја започнете вашата успешна кариера како дизајнер на веб-страници.

Зошто да го учиме JavaScript? Какви можности ни дава? Дали се исплатува по сите јазици за програмирање кои макотрпно сме ги научиле да изгубиме време и да совладаме уште еден програмски јазик? Прочитајте го нашиов напис, па одлучете сами. Тука ке бидат објаснети основните поими и во продолженија, од полесни кон потешки, ќе ви бидат презентирани и објаснети некои кодови, па вие самите ќе одлучите да ли се исплатува со релативно мал напор да ја збогатите Вашата веб-страница со интересни интерактивни додатоци.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.