Рубрика: Физика
Напредок во конструкцијата на прекривките за невидливост
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


"Прекривките за навидливост" досега беа способни да "сокриваат" од поглед објекти само со микроскопски димензии, меѓутоа најновиот приод во конструкцијата на прекривките овозможи "сокривање" објекти со поголеми димензии. Ова го демонстрирале две истражувачки екипи, независно една од друга.

Невидливоста на дело

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.

Статии со слична содржина