Рубрика: Информатика
Тест: HP Probook 6555b
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2011.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Не е никаква реткост да се сретне AMD процесор во актуелните модели на лаптоп системите, но, сепак, кога е во прашање HP не сме навикнати на таков потег. Моделот на лаптоп системот кој е тема на овој напис е опремен со Phenom II X3 N830. Да видиме како се покажа!

HP 6555b е модел од т.н. "виша office" категорија. Оттаму му е и називот ProBook, што недвосмислено открива дека таргетира на категоријата деловни корисници.
Така е и замислен и дизајниран, како што ќе видиме во описот. Тоа што можеби ќе изненади поголем дел од читателите кои малку подобро ги познаваат приликите на пазарот е изборот на платформата. Иако не е никаква реткост денес на пазарот да се сретне лаптоп конфигурација со AMD процесор, сепак, кај HP тоа не е вообичаена пракса. А кај ProBook 6555b говориме токму за AMD.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2011. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.