Рубрика: Електроника
Сигурносни мерки при градба на електронски уреди
Автор: Сашо Митевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 12/1997.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


При конструкција на некој уред посебно внимание треба да се посвети при поврзувањето на мрежниот напон од 220V, кој е најчест виновник за предизвикување пожар и други штети (доколку не се употреби правилно). Повеќето проблеми поврзани со мрежниот напон можат да бидат елиминирани доколку се употреби добро предвиден мрежен трансформатор односно адаптер.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 12/1997. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.