Рубрика: Електроника
3D очила
Автор: Зоран Ангелов
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/1998.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Секој што го посетил минатиот саем за компјутерска опрема сигурно го фасцинирале 3D-MAX очилата. Денес постојат неколку програми и игри кои имаат опција за овие очила, како што се AutoCAD и 3D-Studio MAX, а во блиска иднина верувам дека бројот на овие апликации ќе се зголеми и очилата ќе бидат најмногу користени во игрите. Принципот на работа и кај 3D-MAX и кај нашите 3Д-МАК очила е ист, но начинот на кој се изведува тоа е различен. Високата цена од околу 200 DM, а и самите 3D-MAX очила ме мотивираа да изработам еден ваков проект.

Главни елементи и материјали:
Печатена плочка: 980703
 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/1998. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.