Рубрика: Информатика
ИТ конференција: UIUXMKD – Think and create outside the box
Објавено на 17.06.2022 - 12:00

Со почеток во 16 часот оваа сабота, 18.6.2022, ќе се одржи конференцијата UIUXMKD – Think and create outside the box, во организација на Women in Tech Macedonia. Бидете во тек со најновите трендови за дизајн и корисничкото искуство преку разговорот со 4 професионалци од индустријата.  Поради голем интерес, конференцијата ќе биде онлајн. За присуство на конференцијата пожелно е да се регистрирате на линкот.

На конференцијата ќе бидат присутни гости панелисти со долгогодишно дизајнерско искуство во македонски и странски фирми како и стартапи. Гостите панелисти ќе зборуваат на различни теми поврзани со UI/UX дизајнот. Своите професионалните искуства и предизвици ќе ги споделат:

Нина Геометриова – продукт дизајнер во Инстаграм

Дарко Лековски – креативен директор во Витала

Александар Бојковски – UX дизајнер во Symphony Solutions и ментор на Семос UX Design Academy

Ѓорѓи Трпчев – UX дизајнер во Mak-System и UI ментор во UX Academy of UX

Огромна благодарност до Europe House Скопје, Impact Foundation, Keitaro, Reconomy и Beer.js Скопје, за неизмерната поддршка во реализација на оваа конференција.  UIUXMKD – Think and create outside the box е бесплатна конференција и онлајн настан достапен за сите заинтересирани, почетници во дизајн, искусни дизајнери и сите кои се заинтересирани да научат нешто ново. Доколку сакате да бидете дел од Women In Tech, приклучете се кон заедницата тука.

 

--- промотивен напис ---

Клучни зборови: