Рубрика: Медицина
Создавањето на човечко суштество (ВИДЕО)
Автор: Невенка Стојановска
Објавено на 11.07.2018 - 13:45

Видеото го прикажува биолошкиот почеток од создавањето на човечко суштество. Сите почнуваме на овој начин. Горе-долу, знаеме што се случува за време на деветте месеци што се потребни за развој на фетусот. Но, постојат непознати нешта на самиот почеток на создавањето и развојот, во првите неколку недели.

Првите недели од развојот на ембрионот играат огромна улога во успешниот развој на единката. Сега, со помош на новите техники, научниците се во можност да дознаат повеќе за овој пресуден период во создавањето.

 

* За тие што не го владеат англискиот јазик, каналот нуди опција за автоматски, машински превод на видеото. Процедурата за вклучување е следна – кликнете врз иконата Settings, запченикот во долниот десен агол, и изберете ја опцијата Subtitles/CC. По ова изберете Auto-translate и од листата со понудени јазици изберете Macedonian.

Клучни зборови: