Рубрика: Информатика
Печатачки решенија за работа со големи формати од ХП
Автор: Невенка Стојановска
Објавено на 17.10.2012 - 10:07

ХП денес ги откри првите индустриски мрежно поврзани, основни, печатачки решенија за студенти и професионалци по архитектура, инжинерство и градежништво (АЕК), наменето за домашна употреба, со печатење во голем формат и подостапно за повеќе корисници.
Испорачување на печатење со голем формат преку облак од речиси насекаде, новиот HP Designjet T120 и T520 ePrinter серија обезбеди за професионалците во движење со едноставни и прифатливи печатарски решенија. Компактниот, 24-инчен HP Designjet T120 ePrinter серија е идеален за студентите и хонорарни преведувачи, а 24 - и 36-инчен HP Designjet T520 ePrinter серијата е наменета за малите АЕК тимови во потребата од брзо, професионално печатење.
HP исто така ја најави втората генерација на слободен веб сервис за АЕК професионалци, HP Designjet ePrint & Share, што го прави лесен за пристап и печати голем формат документи со користење на iOS или Андроид таблета или паметен телефон, лаптоп или ePrinter екран на допир.
"Економската состојба го зголеми бројот на независни соработници и мали студија, проектите се кратат повеќе пати и потребните АЕК работници треба да бидат многу мобилни, да одделат повеќе од 50 проценти од своето време надвор од канцеларијата", изјави Сантијаго Морера, потпретседател и генерален менаџер, за голем-формат за печатење на HP. "Проширеното HP Designjet портфолио им помага на нашите клиенти да останат поврзани на работното место и им овозможува за прв пат, на купувачите на голем формат лесно и достапно да ги донесат нивните побарувања за печатење во домот."
HP Designjet ePrint & Share е достапен без дополнителни трошоци за HP Designjet клиенти со регистрирање на www.hp.com / go / eprintandshare. Мобилната апликација е достапна преку Google Play и App Store на Apple.
Повеќе информации за најновите додатоци на HP Designjet портфолио се достапни на www.hp.com/go/DesignjetFall2012 и www.hp.com / go / Designjet. Видео и ажурирања на нови производи се достапни на Facebook во www.facebook.com / HPdesigners, на Твитер на twitter.com / hpgraphicarts и на YouTube на www.youtube.com / hpgraphicarts.