Рубрика: Информатика
Нови 10 печатачки системи од HP
Автор: Невенка Стојановска
Објавено на 30.03.2012 - 10:15

Минатиот месец HP претстави десет дигитални печатачки системи вклучувајќи го и првиот 29-инчен формат на HP Индиго печатот. Десетте нови системи вклучуваат:
• Три од следната генерација HP Индиго печатачи со 29-инчен формат способни за производство на речиси сите комерцијални печати и многу поширок спектар на спакувани апликации.
• Три ажурирани модели на тековното HP Индиго портфолио со повисоки брзини за значително зголемување на продуктивноста.
• Три HP инкџет Веб Прес модели со висока продуктивност кои имаат напредно мастило и печатачка технологија за извонреден квалитет на печатење на зголемена брзина на печатење.
• HP Модул Решенија на печатење за додавање монохроматски или со полна содржина бои на пред печатени офсет материјали.
HP исто така најави и нови опции за HP Scitex индустриски преси, кои се употребуваат за голем знак и прикажување на апликации, како и голем број на нови услуги и решенија за да го дополни широкото портфолио на HP за дигитални системи.
Новите решенија HP ќе ги прикаже од 3 до16 мај на DRUPA 2012, саемот за печатарски технологии и размена на печатарски искуства кој секоја година се одржува во Дизелдорф, Германија. На овој саем HP ќе биде најголемиот изложувач за дигитално печатење и ќе има втор најголем штанд на шоуто. Во светот, HP има инсталирано повеќе од 60 HP инкџет Веб печати, повеќе од 6 000 HP Индиго печати и над 10 000 HP латекс системи. HP исто така, има инвестирано повеќе од 1 милијарда долари во истражување и развој на нови графички решенија.
Три нови поголеми формати на HP Индиго модели овозможуваат PSP уредите да се прошират на апликации кои претходно не можеле да се испратат со дигитален печат, во кое спаѓа и попродуктивното и економичното печатење за зголемување на профитот.
• HP Индиго дигитален 10 000 Печат е 29-инчен со мноштво на хартија соодветен за широк спектар на комерцијални апликации.
• HP Индиго дигитален 20 000 Печат е континуиран канал печат наменет за флексибилно пакување.
• HP Индиго дигитален 30 000 Печат со мноштво на хартија печат наменет за виткање картони.
Повеќе информации за производите на ХП може да најдете на www.hp.com

Клучни зборови: