Проблеми со VGA конекторот и плочката ППК1140

Здраво,
Го изработувам конверторот на VGA видеосигнал во композитен видеосигнал од Емитер 11/2011 и имам проблем со плочката (ППК1140) и конекторот. Имено, кога VGA конекторот ќе го поставам на плочката од страната на елементите, редоследот на пиновите изгледаа наопаку. За да биде како што треба потребно е конекторот да го поставам од страната на бакарните водови. VGA конекторот го имам извадено од стара графичка картичка. Дали плочката е погрешно направена или јас имам погрешен конектор кој што не одговара?
Поздрав,
Драган Стојчевски

Бидејќи авторот на написот и проектот, Петар Аврамовски, моментално е презафатен со работата на својата докторска дисертација јас го проверив распоредот на пиновите за VGA конекторот, цртежот на ППК во Емитер и разгледав неколку фотографии од прототипот, па според тоа можам да заклучам дека авторот користел конектор со прави изводи (од VGA кабел) кои потоа со жички ги споил надолу на плочката (под 90 степени). Така неговиот конектор всушност е обратен од оние кои фабрички имаат изводи надолу (под 90 степени во однос на влезот на конекторот).
Ако и вашиот конектор е со прави изводи направете го истото и вие, а ако имате конектор со изводи надолу тогаш или ќе треба обратно да го залемите или, пак, да го монтирате на кутијата од уредот па со жички да ги споите соодветните изводи со соодветните лемни места на плочката. Мислам дека ова е полесно отколку да сечете и крпите водови на плочката.
Инаку прототипот на VGA конверторот функционира одлично, во што самите можете да се уверите од фотографиите и филмчето на нашиот веб сајт
https://emiter.com.mk/poveke.php?napis_id=3863
Слободан Таневски