Рубрика: Макетарство и моделарство
Јаковлев ЈАК-15
Автор: Марјан Трајков
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во овој напис ќе ја претставиме макетата на еден од првите советски млазни авиони, "Jakovlev Jak-15" производ на турската фирма "PM-Models", до пред некое време пакувана и дистрибуирана од британската фирма "Pioneer 2 models" се додека "PM-Models" не исфрлија на пазарот нова кутија...

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.