Рубрика: Електротехника
Чистење на вентилатор на термо-печка
Автор: Петар Аврамовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


За подобар ефект и сигурност во работата на вентилаторот од термоакумулациската печка потребено одржување. Искуството покажува дека еднаш на 2-3 години неопходно е негово комплетно расклопување и чистење на составните компоненти. Добивката е неспоредливо голема наспроти вложениот труд: поголем ефект и нечујност во работата, намалена можност за прегорување на навивките на моторот и намалено загадување на воздухот со прашина.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.