Рубрика: Математика
Математички игри
Автор: Анета Илиевска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Нашиот редовен читател Зоран Стоилов од Свети Николе повторно нè изненади со точни решенија на задачите од летниот двоброј на ЕМИТЕР, па како награда му доделуваме полугодишна претплата на нашето списание. Честитки за точно решение на задачите број 20 и 21 исто така заслужува и Коцев Јован од Неготино, кој што добива укоричен комплет од претходните броеви на ЕМИТЕР.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.