Рубрика: Автомобилска техника
Мазда 6
Автор: Љубиша Трипуноски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Mazda6 е првиот автомобил од т.н. "зум-зум" концепт со кој кон традиционалните обележја на Маздините автомобили треба да се додадат и нови квалитети како што се атрактивноста, препознатливоста и задоволството при возење. Новиот пристап резултира со вклучување на "шестката" во кругот на највозбудливите и најзаводливи автомобили во рамките на сегментот на кој што припаѓа.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.