Рубрика: За најмладите
Тетрис – играта која го зарази светот
Автор: Стево Темелковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Феноменалниот скок на коефициентот на интелегенција (IQ) кој во светот се забележува во последните десетина години, неделникот NEWSWEEK го објаснува со распространување на видеоигрите од типот на Тетрис. Авторот на тетрисот Алексеј Пажитнов сега живее во Америка.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.