Рубрика: За најмладите
Чудата на стариот свет
Автор: Стево Темелковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Стариот грчки механичар Херон Александриски, пронаоѓачот на водоскокот кој што го носи неговото име, ни оставил опис за два духовити начини со помош на кои египетските свештеници го лажеле народот влевајќи му верба во чудата.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.