Рубрика: Информатика
Shuttle SS51 XPC
Автор: Владимир Трпковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2002.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Иако не се работи за голема и светски позната компанија, Shuttle е име кое се проби кон врвот произведувајќи и презентирајќи сосема поинакви производи на пазарот на персонални компјутери. Имено станува збор за т.н. SSF (Small Form Factor) персонални компјутери кои имаат значително помали димензии во споредба со нормалните персонални компјутери, а не заостануваат во однос на перформансите.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2002. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.