Рубрика: Енергетика
Микротурбини на гас
Автор: Дарко Котевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2003.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Микротурбините се мали постројки за производство на електрична и топлинска енергија со моќност од 30-350 kW што може да работат на гасни или течни горива. Нивното инсталирање во комерцијални, деловни, индустриски или стамбени објекти на корисниците им овозможуваа самостојно да произведуваат квалитетна, доверлива, еколошка и пред сè евтина енергија.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2003. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.