Рубрика: За најмладите
Математички занимливости
Автор: Стево Темелковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2003.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Како се родила аналитичката геометрија, како талес ја измерил пирамидата, дали броевите имаат тајни значења ... Одговори на овие и уште некои прашања врзани за и околу математиката и броевите може да најдете во овој напис

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2003. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.