Рубрика: За најмладите
Ератостен – најстариот географ
Автор: Стево Темелковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2003.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Првиот обид човекот да ја измери големината на Земјата е направен уШте пред 2000 години. Резултатите на тој обид се вчудовидувачки точни, иако географијата во тоа време била на таков степен Што теШко може да ја наречеме дури и наука.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2003. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.