Рубрика: За најмладите
Трговците од Месопотамија
Автор: Стево Темелковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2003.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Илјадници километри источно од делтата на реката Нил се наоѓаат уште две реки: Тигар и Еуфрат. Меѓу нив, во земјата која се викала Месопотамија, се развивала една друга цивилизација, барем толку стара како и онаа во Египет.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2003. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.