Рубрика: Математика
Математички игри
Автор: Анета Илиевска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 1/2003.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


За поставените задачи во декемврискиот број на ЕМИТЕР пристигнаа повеќе решенија во нашата редакција, од кои повеќето беа точни и секако ќе бидат соодветно наградени.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 1/2003. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.