Рубрика: Телекомуникации
VCSEL диода
Автор: Марјан Давчевски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2003.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Еволуцијата на мрежните топологии со сè поголем опсег нè води од LED технологиите од постар датум, побрзите, но многу поскапи ласерски технологии, се до денешниве VCSEL технологии, што овозможуваат ласерски перформанси за многу пониска цена.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2003. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.