Рубрика: Телекомуникации
T-Mobile fleet management
Автор: Н Н
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Постојаното следење на возилата кои ги извршуваат работните задачи на компанијата не треба да буди погрешни асоцијации со "Големиот брат" на Орвел, бидејќи тоа е општокорисна придобивка на модерната технологија, со чија употреба паметните менаџери ќе станат Големи менаџери, а вредните работници – работници со Голема плата. Резултатите на примената на оваа технологија на следење возила се намалување на трошоците на работата на компанијата и поефикасно извршување на обврските, а нив набргу ќе ги почувствуваат сите вработени во истата компанија, во облик на поголеми плати или поголеми бенефиции.

Принцип на геолокација со GPS. Трансферот на податоците е во реално време преку телекомуникациските сателити или земната GSM/GPRS мрежа.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.