Рубрика: Фототехника
Симпатична минијатура
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Квалитетни снимки, мноштво опции за уредување на фотографиите и сценски модови – доволно адути за висока препорака на PENTAX OPTIO P80! Поради ултракомпактните димензии може да се смести в џеб и секогаш да биде при рака ако притреба. А дизајнот на куќиштето ќе ги задоволи вкусовите и на тие на кои овој момент им е битен. Сепак, најважно е – што е спакувано во ова минијатура?

Технички карактеристики:

Резолуции на фотографии: 12M (4000x3000), 7M (3072x2304), 5M (2592x1944), 3M (2048x1536), 2.1M (16:9,1920x1080), 1024 (1024x768), VGA (640x480)
Резолуции на видео записи: 1280x720p/ 640x480p /320x240p сите при 30/15 fps
ИСО: Автоматска/ 64/100/200/400/800/1600/3200/6400
Меморија: 33,6 MB, SD/SDHC мемориска картичка
Димензии: 102(Ш) × 59(В) × 25(Д) mm, 105 g

 

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.