Рубрика: Аудио и видеотехника
TriCaster комплет за продукција во живо
Автор: Калина С. Андонова
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 3/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


TriCaster на фирмата NewTek е комплет за продукција во живо, кој ги содржи сите неопходни алатки за таков тип продукција: свичување на камери, титли и натписи, миксирање на аудио, VGA графички внес, интегриран VCR за репродукција на материјали, плеер на фиксни слики, киирање во живо, симнување на податоци од интернет во живо, снимање на аудио/видеосигнали и професионално едитирање. Го има во три варијанти.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 3/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.