Рубрика: Информатика
Revo Uninstaller Pro 2.0.5
Автор: Бранко Атанасовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 2/2010.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Просечниот корисник на Windows оперативните системи, во текот на неговото користење инсталира голем број на разновидни апликации. Многу од нив после кратко време се деинсталираат, а ова најчесто е случај со игрите. При деинсталација на апликациите препорачливо е да се користи специјалната алатка на Windows наречена Add/Remove Programs (Programs and Feataures кај Vista и Windows 7). Но, за жал, многу од деинсталираните програми и после оваа операција оставаат траги во регистрите на оперативниот систем, а некои дури и папки како и други датотетки кои се неупотребливи и само заземаат простор и го забавуваат правилното работење на оперативниот систем. Затоа препорачливо е да користите специјализирани апликации кои деинсталацијата на непотребните програми ќе ја направат целосно и ефикасно. Еден од нив е и Revo Uninstaller Pro.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 2/2010. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.