Рубрика: Информатика
Lucid Hydra Multi-GPU технологија
Автор: Бранко Атанасовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 11/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Верувам дека на сите ви се познати SLI (Scalable Link Interface) и CrossFire tehnologiite. Оригинално претставени од двете најголеми компании за производство на чипови, Nvidia и AMD/ATI, овие две платформи овозможуваат истовремено користење на повеќе графички картички на еден компјутер заради зголемување на квалитетот на графичкиот приказ и воопшто на целокупните перформанси. Платформите користат PCIExpress слотови, а секоја од нив има свои карактеристики. Како и да е, по нивното неколкугодишно владеење, на повидок е нова технологија, која се заканува да го преземе нивното место – Lucid HYDRA Multi – GPU техологијата.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 11/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.