Рубрика: Информатика
Созреан Phenom II
Автор: Зоран Ивановски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во последните неколку месеци АМД диктира исклучително жестоко темпо на полето на процесорите, особено во mainstream и буџет сегментот. Со најновиот и по број најголем Phenom II е направен обид да се биде присутен и во повисоката категорија, каде што засега Интел е неприкосновен. Целта е сосема постигната, но дали е тука и горната граница?

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.