Рубрика: Математика
Вечен календар
Автор: Анета Илиевска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Човекот отсекогаш чувствувал и имал потреба да го мери времето во помали или поголеми интервали. Приказната за календарите е долга и интересна. Во написот што следи е даден кус преглед на оваа историја со издвојување на позначајните моменти од неа. Како освежување ЕМИТЕР ви предлага и еден вид вечен календар со помош на кој ќе можете за кој било датум во некоја година да го одредите денот во неделата како и месечевата мена. Па, забавувајте се...

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.