Рубрика: Метеорологија
Системи за детекција на молњи
Автори: Борис Секирарски, Лидија Трајановска
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Последната декада се одликува со посебен напредок во системите за детекција, компјутерската технологија и научните подобрени познавања на физиката, врз основа на која лежат различни типови на метеоролошки феномени.
Временските прогнози и известувања, особено за силните бури и други екстремни временски услови, може да се сметаат за едни од најважните придобивки на метеорологијата...

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.