Рубрика: Биологија
Шумска жаба: магија на чиста хемија
Автор: Ненад Тониќ
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Малите тајни на природата, кои чуваат во себе и по некоја скриена полезност за човековата егзистенција, често пати се среќаваат кај некои, не така привлечни суштества од нашата непосредна околина. Минијатурната жабја убавица поседува токму таква, карактеристична способност, чија суштина може да ја унапреди соодветната медицинска постапка. Тоа е и примарен мотив за нејзино појавување на страниците на ЕМИТЕР кои следуваат. Секундарен и во однос на генералните вкусови можеби по малку субјективен, е природната раскош на нејзиниот надворешен изглед...

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.

Статии со слична содржина