Рубрика: Телекомуникации
РФИД - Идентификација преку радиобранови
Автор: Костадин Солаков
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


И покрај тоа што информатичката технологија, како и техниката воопшто, се развива со голема брзина, сé уште се нема појавено инженер кој ќе понуди решение што дава целосен одговор на прашањата поврзани со влезно/излезниот тек на податоци кај компјутерските системи кои се користат при контрола на продажните и производствените процеси.
Во оваа т.н. "ера на компјутерите", секоја нормално компанија има потреба од точно и безбедно внесување на податоци во својот компјутерски систем и, се разбира, со минимална помош од вработените, со што ќе се намалат проблемите предизвикани од неизбежниот фактор човечка грешка. Тука на сцена стапува RFID технологијата, која овозможува пренесување на податоци и идентификација со помош на радиобранови...

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.