Рубрика: Рецензии
Науката на обвинителна клупа
Автори: Петар Лагудин, Владимир Филевски, Слободан Таневски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 4/2005.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во книгата "НЕ на еволуцијата, ДА на Библијата", авторот проф. д-р Иван Грозданов ја ставил науката на обвинителна клупа за "пропагирање на лажна теорија за еволуцијата со лажни и фалсификувани аргументи"! Ние ја објаснивме самата теорија на еволуцијата со непобитни научни аргументи во ЕМИТЕР бр. 2/05 во статијата "Дали Дарвин бил во право?", а овде Ќе одговориме на останатите обвиненија упатени на адреса на науката и обидот на авторот истата да ја користи за "докажување" на религиските догми.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 4/2005. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.