Рубрика: Електротехника
Инсталација на клима уреди
Автор: Миле Тасев
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2009.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Инсталирањето на клима-уредите во домовите е релативно сложена постапка. Во овој текст ќе пробам да ви ја доловам суштината на секој клима-уред и постапките за негова правилна инсталација.

Исправки и дополнувања:
Корекција на ознаки во слика 1

На слика 1 (стр. 78) ознаките "надворешна единица" и "внатрешната единица" треба да си ги заменат местата.


Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2009. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.