Рубрика: Енергетика
Прва еколошка куќа во Македонија
Автор: Звонко Марковски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2006.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


На 27.07. оваа година во н.м. Кадино, општина Илинден, во упо�треба е пуштена "Вила Марковски" - првата еколошка и енергетски независна куќа во Македонија. Во оваа куќа практично се применети сите стручни знаења на инвеститорот и носителот на проектот, СИЕТО д.о.о од Скопје, за искористување на сонцето и ветерот како алтер�нативни извори на енергија. Во овој и следните неколку написи ќе ги разгледаме сите вградени системи, како и првичните резултати од експлоатацијата и остварените заштеди во енергија и пари.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2006. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.