Рубрика: Макетарство и моделарство
Стоен трап и куќишта на стојниот трап
Автор: Марјан Трајков
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 10/2006.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Покрај внатрешноста на кабината (кокпитот), која беше тема во еден од минатите броеви на ЕМИТЕР, како внатрешни делови во една макета најчесто се јавува стојниот трап и неговите куќишта, се разбира, доколку се работи за стоен трап којшто се вовлекува во трупот или крилата на воздухопловот. Како и кабината, стојниот трап може да биде затворен, доколку макетата ја поставиме на сталак, или отворен, доколку макетата ја изработиме со отворен стоен трап и поставена на подлога.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 10/2006. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.