Рубрика: Историја и археологија
Еволутивниот пат на хоминоидите
Автор: Петар Лагудин
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 5/2007.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Благодарејќи на најновите палеонтолошки наоди на фосили од нашите изумрени предци, научниците ја комплетирале сликата за целиот еволутивен пат на хоминоидните мајмуни од кои потекнува и човекот. Американското научно списание Scientific American на таа тема неодамна посвети цел еден свој број, а ние ќе ги проследиме најинтересните секвенци од тој материјал.

Клучни зборови:

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 5/2007. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.