Рубрика: Телекомуникации
Кантена
Автор: Дарко Мајстороски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 7-8/2007.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Во неколку претходни броеви на ЕМИТЕР, пишувавме за безжичните комуникации. При тоа спомнавме дека со помош на адаптирана цилиндрична конзерва (т.н. кантена - CAN + anTENA) може да се подобри меѓусебната комуникација. Имајќи ги предвид проблемите кои се застапени кај нас, особено при Wi-Fi сурфањето преку некои од нашите интернет-провајдери, решивме во овој број да ви прикажеме практичен пример за самоградба на една таква кантена.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 7-8/2007. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.