Рубрика: Информатика
ТВ-картичка: Compro Videomate Compro +2
Автор: Бранко Атанасовски
Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во

Емитер 6/2008.

Нарачајте го овој број или најавете се за да ја прочитате целата статија.


Со појавата на LCD монитори со поголеми димензии, повторно се актуелизира употребата на PC како замена на стандардните ТВ-приемници. И додека во светот трендот на користењето на PC за следење на телевизиски програми резултира со користење на дигитални ТВ-картички, кај нас сé уште се користат аналогните модели. Во последно време, сé повеќе PC корисници се одлучуваат на ваква опција, при што за релативно малку пари добиваат уште еден "ТВ-приемник", но овој пат со зголемени можности во поглед на снимање (capture) и едитирање на видеоматеријали.

Ова е само дел од статијата која во целост е објавена во Емитер 6/2008. Нарачајте го овој број за да ја прочитате целата статија, а ако веќе го имате купено електронското издание најавете се за да го прочитате.